Projekter, praktik & rejser

Projekter, praktikophold, ekskursioner og kortere og længere rejser udgør vigtige elementer i uddannelsen, fordi det giver eleverne mulighed for at omsætte og afprøve deres viden, der hvor den skal bruges, nemlig i det omgivende samfund.

Eksempler:

Landmålingsturen i 10. klasse giver eleverne på Steinerskolernes Ungdomsuddannelse mulighed for at omsætte matematik og geografi til praksis, men involverer også teamarbejde og tegning. Her opmåles et større område (fx en af Danmarks småøer) med professionelt udstyr. Hvorefter resultaterne bearbejdes og klassen optegner kort.

  • 10. klasse og 11. klasse/1. hf knytter henholdsvis erhvervs- og socialpraktikken sig til undervisningen i fagtimer, håndværk og samfundsfag.
  • dramaperioderne i 10. klasse og 12. klasse/2. hf får eleverne mulighed for at omsætte litteraturundervisningen til praksis. De styrker deres sprog, modet til at stå frem og formidle et budskab. Samtidig udvikler det klassens og den enkeltes sociale kompetencer.
  • 12. klasse/2. hf kulminerer kultur- og æstetikundervisningen i 2 ugers kunstrejse, der ofte går til Italien.

Mange elever vælger desuden at tilbringe kortere eller længere perioder på en Rudolf Steiner-/Waldorf-skole i udlandet for at opleve en anden kultur, knytte nye venskaber og styrke deres sprogkundskaber.

SFbBox by caulfield cup
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account