Steinerskolens 11. og 12. klasse er indskrevet i gymnasiereformen

Pressemeddelelse 8. juni 2016

Steinerskolens 11. og 12. klasse er indskrevet i gymnasiereformen

Efter flere års intenst arbejde i Steinerskolernes 11.12.-udvalg er målet nået. I den netop vedtagne gymnasiereform er der åbnet for, at skolernes 11. og 12. klasse i sin eksamens- og prøvefri form nu kan godkendes som ”Steiner HF”

Aftalen giver Steinerskolerne mulighed for at modtage støtte til undervisningen, og eleverne mulighed for at søge SU og få DSBs ungdomskort til transport. Der ligger nu et længere forberedelsesarbejde foran os, og vi forventer derfor, at det tidligst kan gennemføres fra sommeren 2017 eller 2018.

Skolerne vil skulle tilpasse sig regelsættet for HF på en række områder. Sammenslutningen formoder ikke, at dette vil blive problematisk, da det faglige indhold og niveau i Steinerskolernes undervisning på mange områder ligger på et højere niveau end det, der kræves på den nye to årige HF. Dette er også bekræftet i de forhandlinger, der har foregået med de politiske ordførere og ministeriet.

Vores ungdomsuddannelse vil fortsat være karakter- og eksamensfri, og vidnesbyrdet vil fortsat være afgangsbevis også på den kommende Steiner HF.

Steinerskolernes elever vil efter endt 12. klasse også fremover skulle søge optagelse via kvote 2 til videregående uddannelser, og mange vil med et godt vidnesbyrd i lighed med i dag kunne komme direkte ind på det studie, de ønsker.

Kontakt: Thomas Uhrskov tlf. 40967770/mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Christina Lærke Vilhelmsen tlf. 28574429/mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

SFbBox by caulfield cup
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account