RSSU bliver til Steiner HF

Mandag d. 19. december 2016 vedtog Folketingen den nye Lov om Gymnasier, og når vi læser §68, føler vi trang til at knibe os selv i armen frugten af mange års arbejde står nu sort på hvidt.

Med loven har vi fået officiel godkendelse af Steinerskolernes ungdomsuddannelse. Vores elever vil nu kunne få SU, billige togkort og skolerne vil få statstøtte til 2. og 3. videregående/11. og 12. klasse.

Formelt bliver Rudolf Steinerskolernes Ungdomsuddannelse (RSSU) nu til Steiner-HF, og eleverne skal stadig søge ind på videregående uddannelser via kvote 2. Det har taget næsen ni år, et forskningsprojekt, en bog, fire undervisningsministre, en tysk fond, særkørsler ved Danmarks Statistik, mange penge, uendelig mange møder og endnu flere telefonsamtaler at nå målet: At blive anerkendt uden at give køb på undervisningen, karakterfriheden og eksamensfriheden.

Vi er meget glade og meget lettede! Foran os ligger et stort implementeringsarbejde. For selv om loven nu er på plads, er der stadig lidt politik i fortolkningen og administrationen af den – men foreløbig skal vi læne os tilbage og glæde os over, at vi har fået, hvad vi i mange år har ønsket os!

Her den dejlige paragraf:
§ 68. Ministeren for børn, undervisning og ligestilling kan tillade, at en institution efter lov om private gymnasieskoler, studenterkurser og kurser for højere forberedelseseksamen (hf-kurser) med udgangspunkt i Steinerpædagogikken kan udbyde den toårige uddannelse til hf-eksamen uden afholdelse af prøver og dokumentation gennem eksamensbevis. I stedet dokumenteres elevernes gennemførelse af uddannelsen ved et vidnesbyrd, der i sproglig form redegør for de kompetencer, eleverne har opnået i de enkelte fag og uddannelsen som helhed.

De bedste hilsner fra 11.12.gruppen og tak til alle for et fantastisk samarbejde om arbejdet med at opnå godkendelsen!
Christina Vilhelmsen, Jakob Laursen, Jens Henriksson og Thomas Uhrskov

11.12.gruppen har undervejs blandt andet taget initiativ til at Danmarks Pædagogiske Universitet i 2010-12 har undersøgt og beskrevet undervisningen i 9. - 12. klasse på de seks skoler, der tilbyder ungdomsuddannelsen.  Læs resultaterne af undersøgelsen her. 
Gruppen har desuden samlet og udgivet bogen Leve Helheden, hvor tidligere elever fra Steinerskoler fortæller, hvad de, som noget særligt, synes de fik med videre i livet. 

Kontaktpersoner for gruppen er:
Christina Lærke Vilhelmsen, tlf. 2857 4429 og Jens Henriksson, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

SFbBox by caulfield cup
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account