Nyheder

Så er snoren til Steiner HF klippet!

Godt 120 splinternye 1. hf'er startet på vores fem Steiner HF-skoler – de kommer til at nyde godt af Steinerskolernes brede fagtilbud, der udover de teoretiske fag inkluderer, drama, musik kunst og håndværk og så er det landets eneste ungdomsuddannelse, der er helt karakter- og eksamensfri. På Steinerskolen i Aarhus var det borgmester Jakob Bundsgaard, der holdt tale og førte saksen.

TV2 Østjylland kom på besøg på åbningsdagen, overværede undervisning og talte med lærere og elever, DR kom i den første skoleuge.

SE TV2 ØSTJYLLANDS INDSLAG HER

SE DR'S INDSLAG HER

 

Ny skole under etablering i Valbyområdet

Ny skole under etablering i Valbyområdet

En gruppe engagerede forældre til vuggestue- og børnehavebørn i Valbyområdet er i gang med at etablere en ny Steinerskole i København med start august 2019. Indskrivningen af børn til skolestart i 2019 er i gang. Ambitionen er i august 2019 at begynde med børnehaveklasse og op til og med 5. klasse, i alt 100 elever. Drømmen er at have 12 klassetrin i år 2026. Børnene kommer overvejende fra Vesterbro, Valby og Frederiksberg, og det er også her, der ledes efter en skolebygning.

Læs mere på www.byenssteinerskole.dk

Sådan lød 650 glade steinerelever på Christiansborg 5. oktober

Takkedemonstration på Christiansborg 

650 elever fra landets steinerskoler fyldte Rigsdagsgården med sang og musik. De var kommet for at sige tak for godkendelsen af deres ungdomsuddannelse. Steiner HF bliver med sin udvidede fagpakke landets første ungdomsuddannelse uden eksaminer og karakterer. Musikken trak rigtigt mange politikere ud af Folketingssalen og åbningsdebatten, blandt dem mange, der har været særligt vigtige i forhandlingerne.
Jørn Bendixen, fra Rudolf Steinerskolen i Aarhus, dirigerede fra toppen af murerbaljerne - og blev naturligvis takket på behørig vis.

Fotograf: Tuala Hjarnø Photography CPH

 

Torsdag kl 13.15: Takke-demonstration foran Christiansborg

 

Pressemeddelelse 1. oktober 2017

Takke-demonstration foran Christiansborg

600 elever fra landets steinerskoler afholder takkekoncert foran Christiansborg. Eleverne takker for gymnasiereformen, der har givet skolernes ungdomsuddannelse HF-status. Den nye Steiner HF er den første karakter- og eksamensfrie uddannelse, som giver adgang til de videregående uddannelser.  Undervisningsministeren er glad for den nye uddannelse.

Kor og orkester bestående af 600 elever fra hele landet spiller op for at takke samtlige partier i Folketinget for gymnasiereformen. Reformen betyder nemlig, at 11. og 12. klassetrin på steinerskolerne fremover kan sidestilles med en udvidet HF.

Takkekoncerten finder sted foran Christiansborgs hovedtrappe d. 5. oktober kl. 13.15 – samme dag, som der er åbningsdebat.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account